taukokangas logo FINAL

Fast Wow Effects Boosting SME Business -hanke

Taukokangas mukana Tekesin rahoittamassa Fast Wow Effects Boosting SME Business -hankkeessa

Fast Wow Effects Boosting SME Business on Tekesin Fiksu kaupunki-ohjelmasta rahoitettu TKI-projekti. Projekti toteutetaan yhteistyönä Centrian ja Turun ammattikorkea-koulun kanssa. Muina yhteistyötahoina ovat n. 20 kotimaisten yrityksen lisäksi Ochanomizun yliopisto Japanista ja Sohar College of Applied Sciences Omanista. Projektin yhteislaajuus on n. 1 milj. euroa, Centrian osuuden laajuuden ollessa n. 550 000 euroa ja mukana Centrian osuudessa on 11 yritystä, jotka edustavat erilaisia toimialoja.

Fast Wow -projektilla pyritään parantamaan yritysten mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaation luomia mahdollisuuksia ja saada näin aikaan yritysten uudistumista ja kykyä tuottaa uudenlaista asiakasarvoa perinteisten toimintamallien ulkopuolelta tai niiden rajapinnoilta. Hankkeen laaja-alainen ja tiivis yhteistyö nostaa suomalaista osaamistasoa hankkeen tutkimusalueella sekä kehittää yhteistyötä tutkimuksen ja pk-yritysten kesken. Projektin yhtenä tavoitteena on myös yritysten myynnin ja markkinoinnin edistäminen nopeasti toteutettavien wow-efektien avulla sekä projektissa olevien toimijoiden verkottuminen uuden liiketoiminnan edistämiseksi.

Projektin kesto
1.1.2015 – 30.06.2017

Kumppanit
Turun ammattikorkeakoulu, Ochanomizu University, Japan, Sohar College of Applied Sciences, Oman, noin 20 yrityskumppania

Rahoittajat
Tekes ja mukana olevat yritykset ja organisaatiot

Kokonaisrahoitus
996 900 €

Centrian budjetti
550 000 €

Projektin tuloksia
Fast Wow Effects Boosting SME Business -hankkeessa tehdään digitalisaatioon pohjautuvia kokeiluja eri teknologioita yhdistäviä sovelluksia ja menettelytapoja käyttäen. Projektissa tuotetaan näiden pohjalta yritysten liiketoiminnan, erityisesti markkinoinnin sekä tuotteiden esittelyiden tueksi erilaisia wow-efektejä. Näiden avulla yritysten tuotteille saadaan lisäarvoa, joka hyödyttää niin tuottavaa yritystä kuin loppukäyttäjääkin. Tuloksia esitellään sekä kotimaisissa että kansainvälisissä konferensseissa, seminaareissa ja messutapahtumissa.

Lisätietoa hankkeesta:

Sakari Pieskä
tutkimusyliopettaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.    

Vesa Martinkauppi
tutkimus- ja kehitysjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 centriatekesturun amkfastwow

© Taukokangas 2015