Asumispalvelut

Me Taukokankaalla tarjoamme kodinomaiset ja viihtyisät asumispalvelut, kun kotona asuminen ei enää onnistu heikentyneen toimintakyvyn vuoksi. Meillä asiakas saa tarvitsemansa avun, tuen ja hoivan. Meillä on tehostettua palveluasumista sekä ikäihmisille että vaikeavammaisille. Tutun hoitohenkilökunnan huolehtiessa ja tarjotessa apua ympärivuorokautisesti asuminen on turvallista ja mukavaa.

Lisätiedot ja tiedustelut

Asumispalveluiden neuvonta, paikkatiedustelut: Riikka Paakinaho p. 044 479 4714

Palveluista vastaa palvelupäällikkö: Merja Elasvirta p. 044 479 4732

Vaikeavammaisille

Vammaispalvelulain mukainen palveluasuminen on tarkoitettu vamman tai sairauden vuoksi jatkuvaa ympärivuorokautista avustamista, hoivaa tai runsasta tukea tarvitsevalle henkilölle.

Asukkaalla on vammaispalvelulain mukainen päätös palveluasumisesta (kunta). Palvelu on kohdistettu aikuisille liikuntarajoitteisille, kuten selkäydinvammaiset, MS-tautia, reumaa, aivotraumaa, epilepsiaa, ALS tai muuta lihassairautta sairastaville.

Tarjoamme kodinomaista, virikkeellistä ja toimintakykyä tukevaa asumista ja hoivaa ympärivuorokautisesti. Asukas saa apua jokapäiväisissä toiminnoissa yksilöllisen tarpeen mukaan.

Ikäihmisille

Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen on sosiaalihuoltolain mukaista tehostettua palveluasumista.

Tarjoamme hoivaa ja huolenpitoa ja avustamme päivittäisissä toiminnoissa ympärivuorokautisesti.

Hoivaosio laskutetaan kotikunnalta ja palvelusetelin mukainen omavastuuosuus asiakkaalta. Asiakas maksaa vuokran, ateriat ja lääkkeet.

 

Virikkeellistä ja turvallista asumista ympärivuorokautisesti

Tarjoamme asukkaillemme rauhalliset yhden hengen huoneet omalla WC-kylpyhuoneella varustettuna. Meiltä löytyy myös kaksioita pariskunnille. Lisäksi meiltä löytyvät viihtyisät yhteiset tilat sekä virikkeelliset harrastustilat. Asukkaan on mahdollista osallistua päivittäin meillä monipuolisiin ohjattuihin liikunta- ja toimintaryhmiin sekä vapaa-ajan toimintaan omien toiveidensa ja toimintakykynsä mukaan. Tarjolla on Taukokankaan keittiön monipuolista ja terveellistä ruokaa aamiaisella, lounaalla, päiväkahvilla, päivällisellä ja iltapalalla.

Hoitosuhteen alussa laadimme hoito- ja palvelusuunnitelman yhteistyössä asukkaan, omaisen ja kotikunnan kanssa. Hoitosuunnitelman toteutumista tukee omahoitajamalli. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja. Asukkaan elämänkaari huomioidaan arjessa; tavat, tottumukset ja toiveet. Ammattitaitoisen hoitohenkilöstön lisäksi asukkaan hyvinvointia voidaan mitata tarpeen mukaan hyvinvointirannekkeella (Vivago).

Hoivan tukena on arkipäivisin yleislääketieteen erikoislääkärin palvelut. Taukokankaalla mahdollistuu myös suonensisäinen lääkehoito, jolla pystytään hoitamaan akuutit infektiot eikä asiakasta tarvitse välttämättä siirtää sairaalaan. Toteutamme myös saattohoitoa, jolloin asukkaalla on mahdollisuus olla meillä elämänsä loppuun saakka.

Asumisen kustannukset jakaantuvat asiakkaan ja kotikunnan kesken. Näistä teemme vuokra- ja palvelusopimukset. Talon oma geronomi/sosiaaliohjaaja auttaa tarpeen mukaan etuuksien hakemisessa.

Asumispalvelujen toteutus

Valmistelut

Palvelupäällikkö/ sosionomi huolehtii asumisen valmistavista toimenpiteistä.

Suunnitelma

Yhteistyössä asiakkaan ja omaisten kanssa laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma.

Palvelun toteutus

Toteutetaan suunnitelman mukainen hoito ja asuminen.

Lisätiedot ja tiedustelut

 

Asumispalveluiden neuvonta Riikka Paakinaho
p. 044 479 4714

Palvelupäällikkö Merja Elasvirta
p. 044 479 4732

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä

Oulainen Reservikomppaniankatu 11 86300 Oulainen

Askarruttaako jokin?

Painaako mieltäsi jokin, johon kaipaisit meiltä apua? Ota rohkeasti yhteyttä, niin ratkaistaan asia yhdessä!

Ota yhteyttä