Ammatillinen kuntoutusselvitys

Vaikeuttavatko terveydelliset syyt työntekoasi tai työllistymistäsi? Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä saat asiantuntijoiden apua yksilöllisen kuntoutussuunnitelman laatimiseen, joka tukee tilanteesi mukaan työelämässä jatkamista, sinne palaamista tai sinne siirtymistä.

Apua oikeisiin valintoihin

Kelan rahoittama ammatillinen kuntoutusselvitys on suunnattu sinulle, jonka työuraa varjostaa jokin terveydellinen syy. Jos työntekosi on hankaloitunut, keskeytynyt kokonaan tai työllistymistäsi hankaloittaa jokin sairaus tai vamma, suosittelemme sinulle ammatilliseen kuntoutusselvitykseen hakeutumista.

Kuntoutusselvityksestä saat tukea kuntoutusmahdollisuuksien ja kokonaistilanteesi selvittämiseen. Sinulle laaditaan ammatillinen kuntoutussuunnitelma, jonka tarkoituksena on tukea sinua jatkamaan työelämässä tai siirtymään sinne.

Me Taukokankaalla huomioimme omat yksilölliset tarpeesi ja laadimme kuntoutusselvityksen niiden pohjalta. Saat meiltä tietoa siitä, millaista kuntoutusta ja apua sinun on mahdollista omassa tilanteessasi saada. Me autamme sinua löytämään itsellesi sopivimmat ja hyvinvointiasi tukevat työskentelytavat.

Kuinka ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan?

Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan avomuotoisesti eli päiväkäynteinä, mutta sinun on mahdollista myös majoittua Taukokankaalla mahdollisten pitkien etäisyyksien tai vaikeiden kulkuyhteyksien vuoksi. Palvelu kestää enintään 12 kuntoutuspäivää ja 1 – 3 seurantapäivää. Kokonaispituus määräytyy yksilöllisesti.

Kuinka ammatilliseen kuntoutusselvitykseen hakeudutaan?

Lue asiointioppaastamme, kuinka hakeudut Ammatilliseen kuntoutusselvitykseen.

 

Alkuvaihe

Sisältää tapaamiset lääkärin, työelämän asiantuntijan, sosiaaliohjaajan, psykologin, IT-ohjaajan ja fysioterapeutin kanssa.

Jatkovaihe

Toteutetaan mikäli alkuvaiheen aikana jää joitakin asioita epäselväksi, mutta edellytykset työelämään paluuseen ovat olemassa. Jakson asiantuntijoiden tapaamiset ja testaukset sovitaan yksilöllisen tarpeesi mukaan.

Seurantavaihe

Sisältää 1-6 puhelinyhteydenottoa tai käyntikertaa, joiden aikana sinua tuetaan kuntoutussuunnitelman eteenpäin viemisessä. Vaihe toteutetaan tarvittaessa.

Lisätiedot ja tiedustelut

Kuntoutussuunnittelija Minna Taskila

p. 044 479 4763
minna.taskila@taukokangas.fi

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä

Oulainen Reservikomppaniankatu 11 86300 Oulainen

Askarruttaako jokin?

Painaako mieltäsi jokin, johon kaipaisit meiltä apua? Ota rohkeasti yhteyttä, niin ratkaistaan asia yhdessä!

Ota yhteyttä