Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Haluaisitko tukea ammatinvalintaan ja työllistymiseen? Varjostaako työelämääsi jokin terveydellinen tekijä? Työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen kautta pääset osallistumaan työkokeiluun tai työhönvalmennukseen ja saat tukea sinulle sopivimman ammatin valinnassa.

Löydä juuri sinulle sopivin työ

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu työikäisille, joiden työllistymistä varjostaa tai uravalintaan vaikuttaa jokin terveydellinen tekijä. Kuntoutuksessa saat yksilöllistä tukea työhönvalmentajaltasi sinulle oikean ammatti- tai opiskelualan varmistamiseen sekä terveydentilallesi sopivaan työhön työllistymiseen.

Kuntoutus auttaa sinua pääsemään kiinni työelämään ja pysymään siellä pidempään. Itselle sopivan työn löytäminen lisää työnteon mielekkyyttä, tukee hyvinvointia ja ennaltaehkäisee terveysongelmia.

Mitä työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus sisältää?

Kuntoutus voidaan toteuttaa työkokeiluna, työhönvalmennuksena tai näiden yhdistelmänä. Kela auttaa sinulle sopivimman toteutusmallin valinnassa.

Työkokeilussa voit kokeilla työtä yhdessä tai useammassa eri työpaikassa. Saat työhönvalmentajan tukea soveltuvan ammattialan, opiskelualan tai työtehtävän valintaan ja sen soveltuvuuden varmistamiseen. Työkokeilu kestää 3–6 kuukautta, ja se voi jatkua työhönvalmennuksena.

Työhönvalmennuksessa saat tukea työpaikan etsimiseen. Työhönvalmennus auttaa sinua löytämään työpaikan ja muodostamaan palkkatyösuhteen. Työhönvalmennus kestää 3–21 kuukautta.

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmässä saat työhönvalmentajalta tukea uratavoitteesi täsmentämiseen sekä työkykyäsi vastaavien ammattialojen ja työnkuvien löytämiseen. Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä kestää 6-26 kuukautta.

Kuinka työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen hakeudutaan?

 

Ammatillinen kuntoutus

  • Kelan lomakkeella KU 101, jossa liitteenä lääkärin kirjoittama B-lausunto.

 

Nuoren ammatillinen kuntoutus

  • Olet 16 – 29-vuotias ja tarvitset tukea jokapäiväisen elämän erilaisiin haasteisiin.
  • Näin haet kuntoutukseen

1) Soita Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205 tai varaa aika Kelan asiointipalvelusta soittoaika kuntoutukseen hakeutumista varten.

2) Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut ennalta sovittuna aikana ja vastaanottaa suullisen hakemuksen. Erillistä hakemuslomaketta tai liitteitä ei tarvita.

3) Kun hakemuksesi on ratkaistu, saat siitä päätöksen, jossa on käytännön ohjeet kuntoutuksen käynnistymiseen.

 

Lisätiedot ja tiedustelut

Kuntoutussuunnittelija Minna Taskila

p. 044 479 4763, minna.taskila@taukokangas.fi

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä

Oulainen Reservikomppaniankatu 11 86300 Oulainen
Kalajoki Jukupolku 3 85100 Kalajoki

Askarruttaako jokin?

Painaako mieltäsi jokin, johon kaipaisit meiltä apua? Ota rohkeasti yhteyttä, niin ratkaistaan asia yhdessä!

Ota yhteyttä