Vaativa kuntoutus

Me autamme sinua kuntoutumaan, kun selviytymisesi arjessa on hankaloitunut esimerkiksi sairauden, tapaturman tai muun syyn johdosta. Vaativaa kuntoutusta toteuttaessamme huomioimme kuntoutujan omat voimavarat sekä haastamme ja tuemme sinua pääsemään yhdessä asetettuihin tavoitteisiin ja suoriutumaan arkielämäsi toiminnoista itsenäisemmin.

Eteenpäin arjessa

Vaativassa kuntoutuksessa tavoitteenamme on saada toimintakykyäsi parannettua niin, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta selviytymään arkielämän toiminnoista.

Kuntoutuksen aluksi laadimme kanssasi selkeät tavoitteet, joihin pyrimme yhdessä pääsemään. Haastamme, motivoimme ja tuemme sinua kuntoutumisessasi kohti parempaa elämänlaatua. Kuntoutuksen aikana mittaamme ja seuraamme kuntoutuksen vaikuttavuutta ja kuuntelemme hyvinvointiasi.

Vaativan kuntoutuksen toteutus

Sinun on mahdollista päästä vaativaan kuntoutukseen esimerkiksi kelan, kunnan, sairaanhoitopiirin tai vakuutusyhtiön lähettämänä. Kuntoutusjakson pituus voi vaihdella viikosta useampaan kuukauteen tarpeen mukaisesti.

Kelan järjestämänä ja rahoittamana kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kohderyhmänä ovat vamman tai sairauden kanssa elävät alle 65-vuotiaat.

Kelan järjestämää kuntoutusta toteutamme yksilöllisinä kuntoutusjaksoina sekä kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseina Oulaisten toimipisteessä. Kelan järjestämä yksilöllinen kuntoutusjakso kestää 10-26 vuorokautta. Kuntoutus toteutetaan oman tarpeesi mukaan joko yhdessä tai useammassa jaksossa.

Kelan vaativan kuntoutuksen avo fysio- ja toimintaterapioita toteutumme Oulaisten toimipisteellä sekä fysioterapiaa Kalajoen ja Ylivieskan toimipisteillä.

Kuinka hakeudut vaativaan kuntoutukseen

Lue asiointioppaastamme, kuinka hakeudut vaativaan kuntoutukseen.

Lisätiedot ja tiedustelut

Kelan vaativa kuntoutus: Henna Somppi
p. 044 479 4718, henna.somppi@taukokangas.fi

Vakuutusyhtiö, kunnat, sairaanhoitopiiri: Merja Elasvirta
p. 044 479 4732, merja.elasvirta@taukokangas.fi

Fysio- ja toimintaterapia: Tiina Ikola
p. 044 479 4752, tiina.ikola@taukokangas.fi

Palvelua tarjotaan seuraavissa toimipisteissä

Oulainen Reservikomppaniankatu 11 86300 Oulainen
Kalajoki Jukupolku 3 85100 Kalajoki
Ylivieska Torikatu 3 84100 Ylivieska

Askarruttaako jokin?

Painaako mieltäsi jokin, johon kaipaisit meiltä apua? Ota rohkeasti yhteyttä, niin ratkaistaan asia yhdessä!

Ota yhteyttä