Palveluasunto Taukokankaalta Oulaisista

Ikäihmisten ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan turvallisesti kotiin annettavien palveluiden ja tukitoimien turvin esimerkiksi muistisairauden vuoksi. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu ympärivuorokautista apua tarvitseville ikäihmisille. Asukkaaksi Taukokankaalle pääsee joko hyvinvointialueen sijoittamana tai palvelusetelillä. Meille voi tulla myös itsemaksavana asiakkaana.

Tarjoamme asukkaillemme rauhalliset yhden hengen huoneet omalla WC-kylpyhuoneella. Meiltä löytyy myös kaksioita pariskunnille. Tarjolla on Taukokankaan keittiön monipuolista ja terveellistä ruokaa aamiaisella, lounaalla, päiväkahvilla, päivällisellä ja iltapalalla. Lisäksi meiltä löytyvät viihtyisät yhteiset tilat sekä virikkeelliset harrastustilat. Taukokankaan vapaa-ajan ohjaaja järjestää asukkaille monipuolisesti erilaisia liikunta-, toiminta-, ulkoilu- ja musiikkiryhmiä.  Asukkaan on mahdollista osallistua päivittäin meillä ohjattuihin ryhmiin sekä vapaa-ajan toimintaan omien toiveidensa ja toimintakykynsä mukaan. Vapaa-ajan ohjaaja järjestää asiakkaille myös yksilöllistä aikaa asiakkaalle mielekkäiden asioiden parissa. Viriketoimintaa ja ulkoilua toteutetaan myös hoitohenkilökunnan toimesta huomioiden asiakkaiden yksilölliset toiveet.

Yksilöllinen suunnitelma ja hoiva

Hoitosuhteen alussa laadimme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Hoito- ja palvelusuunnitelmassa huomioidaan asiakkaan voimavarat, tarpeet, mieltymykset sekä hänelle tärkeät asiat. Suunnitelma ohjaa fyysisen, psyykkisen, kognitiivisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen sekä asiakkaan näköiseen hyvään ja arvokkaaseen elämään. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja. Asukkaan elämänkaari huomioidaan arjessa; tavat, tottumukset ja toiveet.

Hoidon tukena palvelusta riippuen on joko Pohteen omalääkäri tai terveyskeskuksen lääkäri. Teemme tiivistä yhteistyötä myös kotisairaanhoidon kanssa. Kotisairaanhoidon kautta Taukokankaalla mahdollistuu esimerkiksi suonensisäinen lääkehoito, jolla pystytään hoitamaan akuutit infektiot, eikä asiakasta tarvitse välttämättä siirtää sairaalaan. Toteutamme myös saattohoitoa, jolloin asukkaalla on mahdollisuus olla meillä elämänsä loppuun saakka. 

Kustannukset ja tuet

Asumisen kustannukset jakaantuvat asiakkaan ja hyvinvointialueen kesken. Näistä teemme vuokra- ja palvelusopimukset. Talon oma geronomi / sosionomi auttaa tarpeen mukaan etuuksien hakemisessa. 

Lisätiedot ja tiedustelut:

Asumispalveluiden neuvonta, paikkatiedustelut 044 479 4714
Hoivan ja asumisen palvelupäällikkö Elasvirta Merja 044 479 4732

tai sähköpostitse: etunimi.sukunimi@taukokangas.fi

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.