Palveluasumista vammaisille henkilöille

Vammaispalvelulain mukainen ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu vamman tai sairauden vuoksi jatkuvaa ympärivuorokautista avustamista, hoivaa tai runsasta tukea tarvitsevalle henkilölle. Asukkaalla on vammaispalvelulain mukainen päätös palveluasumisesta. Palvelu on kohdistettu aikuisille liikuntarajoitteisille, kuten selkäydinvammaiset, MS-tautia, reumaa, aivotraumaa, epilepsiaa, ALS tai muuta lihassairautta sairastaville. Palvelun asiakkaaksi pääsee, jos henkilö täyttää vammaispalvelulaissa ja asetuksessa asetetut myöntämiskriteerit.

Huoneet, tilat ja vapaa-aika

Tarjoamme asukkaillemme rauhalliset yhden hengen huoneet omalla WC-kylpyhuoneella. Meiltä löytyy myös kaksioita pariskunnille. Tarjolla on Taukokankaan keittiön monipuolista ja terveellistä ruokaa aamiaisella, lounaalla, päiväkahvilla, päivällisellä ja iltapalalla. Lisäksi meiltä löytyvät viihtyisät yhteiset tilat sekä virikkeelliset harrastustilat.

Taukokankaan vapaa-ajan ohjaaja järjestää asukkaille monipuolisesti erilaisia liikunta-, toiminta-, ulkoilu- ja musiikkiryhmiä.  Asukkaan on mahdollista osallistua päivittäin meillä ohjattuihin ryhmiin sekä vapaa-ajan toimintaan omien toiveidensa ja toimintakykynsä mukaan. Vapaa-ajan ohjaaja järjestää asiakkaille myös yksilöllistä aikaa asiakkaalle mielekkäiden asioiden parissa. Viriketoimintaa ja ulkoilua toteutetaan myös hoitohenkilökunnan toimesta huomioiden asiakkaiden yksilölliset toiveet.

Yksilöllisestä tarpeesta lähtevää

Hoitosuhteen alussa laadimme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Hoito- ja palvelusuunnitelmassa huomioidaan asiakkaan voimavarat, tarpeet, mieltymykset sekä hänelle tärkeät asiat. Suunnitelma ohjaa fyysisen, psyykkisen, kognitiivisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen sekä asiakkaan näköiseen hyvään ja arvokkaaseen elämään. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja. Asukkaan elämänkaari huomioidaan arjessa; tavat, tottumukset ja toiveet.

Hoidon tukena palvelusta riippuen on joko Pohteen omalääkäri tai terveyskeskuksen lääkäri. Teemme tiivistä yhteistyötä myös kotisairaanhoidon kanssa.

Kotisairaanhoidon kautta Taukokankaalla mahdollistuu esimerkiksi suonensisäinen lääkehoito, jolla pystytään hoitamaan akuutit infektiot, eikä asiakasta tarvitse välttämättä siirtää sairaalaan. Toteutamme myös saattohoitoa, jolloin asukkaalla on mahdollisuus olla meillä elämänsä loppuun saakka. 

Kustannukset ja etuudet

Asumisen kustannukset jakaantuvat asiakkaan ja hyvinvointialueen kesken. Näistä teemme vuokra- ja palvelusopimukset. Talon oma geronomi/sosionomi auttaa tarpeen mukaan etuuksien hakemisessa. 

Lisätiedot ja tiedustelut:

Asumispalveluiden neuvonta, paikkatiedustelut: Riikka Paakinaho p. 044 479 4714

Palveluista vastaa palvelupäällikkö: Merja Elasvirta p. 044 479 4732

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.