Tilapäishoitoa ja lyhyitä hoitojaksoja

Lyhytaikaisjaksot voivat esimerkiksi tukea kotona asuvien iäkkäiden tai vammaisten henkilöiden terveyttä ja hyvinvointia. Suunnitelmalliset intervallijaksot ovat myös lakisääteinen keino huolehtia omaishoitajan jaksamisesta arjessa.

Lyhytaikaishoidon tavoitteet

Tilapäishoitoa tarvitsevat asiakkaat asuvat pääsääntöisesti vielä omassa kodissa, mutta viettävät ennalta sovitun ajankohdan Taukokankaalla. Lyhytaikaisjaksot tukevat myös hoitavien omaisten ja omaishoitajien voimavaroja. Lyhytaikaisjakso voidaan toteuttaa myös silloin, jos asiakkaan toimintakyky on huonontunut ja tarvitaan uudelleen kuntouttamista tai kuntoutumista pitkän sairaalajakson jälkeen. Palvelu voidaan myöntää palvelutarpeen arvioinnin perusteella. Arvioinnin tekee hyvinvointialueen palveluohjaaja yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa läheisten kanssa.

Yksilöllistä hoivaa ja kohtaamista

Lyhytaikaisjaksolla pyritään ylläpitämään ja edistämään tavoitteellisesti ikääntyneiden tai vammaisten henkilöiden toimintakykyä sekä lisätä voimavaroja kotona pärjäämiseen. Jaksot toteutuvat aina asiakkaan tarpeen mukaisesti ja voivat toistua säännöllisin väliajoin. Ajankohdat suunnitellaan asiakkaan ja omaisten kanssa yhteistyössä. Jaksojen pituus on yleensä yhdestä kahteen viikkoa. Lyhytaikaisjaksotsisältävät toimintakykyä ylläpitävää ja kuntouttavaa hoivaa ja hoitoa, ulkoilua ja liikuntaa, ateria- ja vaatehuollon, siivouspalvelut sekä muita tarvittavia palveluita ympärivuorokautisesti.

Turvallinen ja viihtyisä Taukokangas

Meillä on turvallista ja viihtyisää. Hoitohenkilökunta huolehtii ja avustaa ympäri vuorokauden. Tarjoamme asiakkaillemme hoitojaksojen ajaksi viihtyisät yhden tai kahden hengen huoneet WC-kylpyhuoneella varustettuna. 

Lisäksi meiltä löytyvät viihtyisät yhteiset tilat sekä virikkeelliset harrastustilat: liikuntasali, kuntosali, askartelutila, pienryhmätilat, kota ja ulkopelialue. Asukkaan on mahdollista osallistua meillä aktivoiviin ohjattuihin liikunta-, keskustelu- ja toimintaryhmiin ja vapaa-ajan toimintaan päivittäin omien toiveidensa ja toimintakykynsä mukaan. 

Tarjoamme kodinomaista, virikkeellistä ja toimintakykyä tukeavaa kuntoutuksellista asumista ja hoivaa ympäri vuorokauden asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Asumispalveluiden neuvonta, paikkatiedustelut: Riikka Paakinaho p. 044 479 4714

Palveluista vastaa palvelupäällikkö: Merja Elasvirta p. 044 479 4732

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.