Kelan kuntoutuspalvelut

Toimimme Kelan palveluntuottajana ja tarjoamme niin sanottua Kela kuntoutusta kuntoutusta eri ikä- ja sairausryhmille sekä eri elämäntilanteisiin. Löydät meiltä kursseja, joilta saat tietoa, motivaatiota ja vertaistukea vaivan ja vamman kanssa elämiseen sekä kursseja oman polun löytämisessä ja työssä jaksamisen tueksi. Kuntoutusta järjestetään ryhmämuotoisina kuntoutuskursseina, yksilöllisinä kuntoutusjaksoina ja avokuntoutuksena. Kuntoutuksen tavoitteena on parantaa kuntoutujan työ- ja toimintakykyä sekä auttaa vähentämään sairauden tai vamman tuomia rajoitteita kuntoutujan arjessa.

Kelan kuntoutukset ovat kuntoutujalle maksuttomia. Osallistuessasi kuntoutukseen sinulla on oikeus hakea Kelan kuntoutuspäivärahaa ja matkakorvauksia.

Meillä kuntoudut ja viihdyt hyvin. Toimipisteemme ovat luonnon läheisyydessä, käytössäsi on viihtyisät tilat, helposti lähestyttävä ja ammattitaitoinen henkilökunta, maistuva ruoka. Kuntoutuskursseja ja yksilöllisempiä kuntoutusjaksoja toteutamme Oulaisissa mäntymetsän siimeksessä Pyhäjoen rannalla tai / sekä Kalajoen Hiekkasärkillä. Avokuntoutusta on tarjolla kaikissa meidän toimipisteissämme. 

Tukea vaivan / vamman kanssa elämiseen
Tukea vaivan / vamman kanssa elämiseen

Toimimme Kelan palveluntuottajana ja tarjoamme kuntoutusta monipuolisesti eri ikä- ja sairausryhmille sekä eri elämäntilanteisiin. Kuntoutusta järjestetään ryhmämuotoisina kuntoutuskursseina, yksilöllisinä kuntoutusjaksoina ja avokuntoutuksena. Kuntoutuksen tavoitteena on parantaa kuntoutujan työ- ja toimintakykyä sekä auttaa vähentämään sairauden tai vamman tuomia rajoitteita kuntoutujan arjessa.

Tukea opiskeluun ja työhön
Tukea opiskeluun ja työhön

Tarvitsetko tukea tai apua oman polun löytämiseen tai työelämään hakeutumiseen? Et ehkä oikein tiedä mitä elämältä haluaisit? Olet jo työelämässä mutta jaksaminen ja selviäminen työelämässä on muuttunut haastavaksi? Näissä tilanteissa tutustu tarkemmin Kelan ammatillisen kuntoutuksen palveluihin.

Sopivaa Kelan kuntoutusta sinulle?

Toteutamme kuntoutusta mm. neurologista sairautta sairastaville, tuki- ja liikuntaelinsairautta sairastaville, sydänsairaille sekä omaishoitajille.

Mikäli sinulla on neurologinen sairaus tai vamma, joka rajoittaa toimintakykyäsi ja haastaa arjen sujumista, sinulla voi olla mahdollisuus hakeutua meille Taukokangas Kuntoutukseen harkinnanvaraiseen, moniammatilliseen yksilökuntoutukseen. Harkinnanvaraiseen kuntoutuksen hakijoille ei ole ikärajaa.

Mikäli olet alle 65-vuotias ja sairaus / vamma vaikeuttaa selviytymistäsi arjen toimissa, voi sinulla olla mahdollisuus hakeutua meille vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta järjestetään sekä laitos- että avokuntoutuksena. Avokuntoutuksena tarjoamme fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja allasterapiaa. Vaativaan lääkinnällisen kuntoutukseen hakeutuessa sinulla täytyy olla julkisessa terveydenhuollossa tehty kuntoutussuunnitelma.

Jos toimit arjessasi omaishoitajana ja hoidat / avustat aikuista läheistäsi, on sinun mahdollisuus hakea omaishoitajien parikurssille. Kursseille osallistuu myös hoidettava läheinen. Hakemukseen et tarvitse lääkärin lähetettä eikä omaishoitajalla tarvitse olla kunnan kanssa tehtyä omaishoidon sopimusta. Jos taas sairastat sydänsairautta, sinulla voi olla mahdollisuus osallistua sydänkuntoutuskurssille. Kurssit toteutetaan valtakunnallisesti eli voit osallistua meidän sydänkursseillemme mistä päin Suomea tahansa. TULES-kurssit ovat kuntoutusta  tuki- ja liikuntaelinongelmaisille. Mikäli sinulla on esimerkiksi selkäsairaus, ongelmia ja kipuja niskahartiaseudussa tai ylä- tai alaraajoissa voisit hyötyä ryhmämuotoisista Tules-kursseista.  

Mikäli sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä meihin!

Mietitään yhdessä, mistä kuntoutuksesta juuri sinä hyötyisit.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Kuntoutuksen palvelupäällikkö Somppi Henna 044 4794 718
Kuntoutuskurssit ja laitoskuntoutus 044 479 4717

sähköpostitse: etunimi.sukunimi@taukokangas.fi

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.