Kuntoutusjaksot hyvinvointialueen tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella

Toteutamme kuntoutusosastollamme Kotilassa moniammatillista kuntoutusta. Meille tullaan tyypillisesti kuntoutumaan leikkauksen tai sairastumisen jälkeen, aivoverenkiertohäiriön, aivovamman, monivamman ja vaikean tuki-ja liikuntaelinoireen seurauksena. Kuntoutusjaksolle tullaan lääkärin lähettämänä, kun kuntoutujalla on päivittäinen moniammatillisen kuntoutuksen tarve. Kuntoutusjaksot tarjoavat potilaille mahdollisuuden palautua ja parantaa terveyttään, mikä vaikuttaa myönteisesti heidän elämänlaatuunsa ja hyvinvointiinsa.

Tavoitteena merkityksellinen elämä

Kuntoutusjakson tavoitteena on toimintakyvyn palauttaminen, jotta kuntoutuja pystyy elämään merkityksellistä ja mahdollisimman omatoimista elämää arkeen palattuaan. Kuntoutujalle tehdään moniammatillinen arvio työ- ja toimintakyvystä, jonka jälkeen tavoitteet määritellään kuntoutujan kanssa yhdessä.

Kuntoutusjaksot – Sisältö

Kuntoutuksen sisältö suunnitellaan yksilöllisesti kuntoutujan tarpeista lähtien. Kuntoutusosastolla on kuntouttava työote, lisäksi kuntoutujalla on tarpeen mukaan esimerkiksi fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja puheterapiaa. Terapiat toteutuvat sekä yksilöllisesti että ryhmässä.  Kuntoutujan on mahdollista tavata tarvittaessa muun muassa sosiaalityöntekijää, seksuaalineuvojaa, ravitsemusterapeuttia ja psykologia. Hyödynnämme monipuolisesti Taukokankaan tiloja kuten kuntosaleja, liikuntatiloja, allasta, ulkotiloja, lähellä olevaa luontoa sekä kuntoutumista edistäviä teknologioita. Läheisen on mahdollista osallistua aktiivisesti kuntoutukseen. Näin kuntoutuksen anti siirtyy parhaiten kuntoutujan arkeen, jolloin kuntoutuminen jatkuu kotiin palattua.

Kuntoutusjaksojen pituus määritellään tarpeen mukaan, mutta useimmin meillä ollaan muutamia viikkoja kerrallaan. Kuntoutujan jatkohoito ja -kuntoutus varmistetaan ja suunnitellaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Kotipaikkakunnan verkostoihin ja terveydenhuoltoon ollaan tarvittaessa yhteydessä ja myös kotikäynti on mahdollinen.

Hakeutuminen 

Kotipaikkakuntasi kuntoutusohjauksen yhteystiedot löydät seuraavasta linkistä: https://pohde.fi/palvelut/kuntoutusohjaus/

Lisätietoa: https://oys.fi/kuntoutuksen_palvelukeskus/palvelut/kuntoutusohjaus/

Lisätiedot ja tiedustelut

Palvelupäällikkö Henna Somppi
p. 044 479 4718 

sähköposti etunimi.sukunimi@taukokangas.fi

Asiakaspalvelu – kuntoutuskurssit ja laitoskuntoutus, p. 044 4794 717

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.