TULES-kurssit

Toteutamme TULES-kursseja vuoden 2024 alusta sekä Oulaisissa että Kalajoella. TULES-kurssit ovat kuntoutujalle maksuttomia. Ryhmämuotoisen kuntoutuksen tavoitteena on kokonaiselämänlaadun parantuminen. TULES -kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutujan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden.

Kenelle Tules-kurssit sopivat

  • TULES-kurssit on tarkoitettu henkilöille, joilla on diagnosoitu tuki- ja liikuntaelinsairaus ja oireilu on jatkunut yli 3 kk.
  • Työelämässä oleville 18 – 68 -vuotiaille suunnatut kurssit toteutetaan sairausryhmittäin selkäoireisille, alaraajaoireisille sekä niska-, hartia- ja yläraajaoireisille.
  • Työelämästä poissaolevien kurssit ovat alle 68-vuotiaille ja yli 68-vuotiaille.

Tavoite

Tules-kurssin tavoitteena on kuntoutujan työ- ja toimintakyvyn parantuminen yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti.

Kurssikuvaus

Kurssit toteutetaan sekä Oulaisissa että Kalajoella. Valitessasi hakutuessasi kuntoutuksen majoituksella voit halutessasi yöpyä meillä ja nauttia täysihoidosta. Kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, psykologi, ravitsemusterapeutti, sosionomi sekä tarvittaessa muita erityistyöntekijöitä.

Kurssi sisältää ennakkotapaamisen, kolme 5+5+3 vrk:n mittaista kuntoutusjaksoa ja seurantatapaamisen noin 9 kk:n aikana. Kuntoutusjaksot sisältävät yksilöhaastatteluja, ryhmäkeskusteluja ja toiminnallista harjoittelua. Käsiteltävät teemat liittyvät mm. kipuun, palautumiseen, ravitsemukseen, liikuntaan sekä työssä ja arjessa jaksamiseen.

Kurssille hakeminen

  1. Täytä Kelan kuntoutushakemuslomake KU132. Lomakkeen löydät Kelan nettisivuilta. Merkitse palveluntuottajaksi Taukokangas Kuntoutus Oy.
  2. Pyydä lääkäriltä B-lausunto ja liitä se hakemukseen. Toimita hakemus liitteineen Kelaan.
  3. Taukokangas ottaa sinuun yhteyttä, mikäli saat myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelalta.

Kuntoutuja voi hakea Kelalta kuntoutusrahaa ja matkakorvauksia. Katso lisätiedot www.kela.fi

Alkavat kuntoutukset ja kurssinumerot löydät Kelan kuntoutuskurssihausta:

www.kela.fi/kuntoutuskurssihaku (sanahakuun Taukokangas Kuntoutus)

TULES-kurssi on juuri sopiva kurssi sinulle, joka olet motivoitunut voimaan paremmin ja koet tarvitsevasi siihen apua. Haluat lisää energiaa ja jaksamista arkeen ja työhön.

TULES-kuntoutuksia Oulaisissa ja Kalajoella

Toteutamme TULES- kuntoutuksia sekä Oulaisissa että Kalajoella Hiekkasärkillä.

Oulaisten toimipiste sijaitsee mäntymetsän siimeksessä Pyhäjoen lähistöllä, monipuolisten liikuntamahdollisuuksien äärellä. TULES-kurssien ohjelmassa hyödynnämme luontoa ja sen hyvinvointia ja palautumista edistäviä vaikutuksia. Haemme läsnäoloa, liikettä, voimaa ja palautumista luonnosta. Hyödynnämme kuntoutuksen toteutuksessa monipuolisesti viihtyisiä sisäpihoja, kotaa ja kodan ympäristöä, ympäröivää metsää, Kalajoen rantaa ja lähiympäristöä. Oulaisissa kuntoutuessasi pääset nauttimaan Taukokankaan oman ravintolan antimista. Ruokalamme saa poikkeuksetta erityiskiitoksia kurssilaisilta. Oulaisissa kurssilaiset majoittuvat pääasiassa uusimmassa majoitussiivessä viihtyisissä kahden hengen huoneissa, joissa on suihkulliset vessat, TV ym. Huoneiden yhteydessä on yhteistila, jossa kurssilaiset viettävät paljon aikaa toistensa seurassa. Tästä saamme kiitosta ja kurssilaiset ovatkin todenneet kuntoutuksen teemojen jatkuvan ilta-ajalle ja vertaistuen olevan tästä syystä loistavaa. Kurssilaiset saavat osallistua vapaa-ajallaan maksutta liikuntaryhmiimme, käyttää kuntosalia, liikuntatiloja ja saunaa. Kuntoutujien on mahdollista käyttää ilta-aikaan kotaa ja paistaa vaikka tikkupullia. Uimahalli Lähde sijaitsee 300m päässä ja sinne on mahdollista saada lippuja.   Oulaisten hiihtoladut lähtevät 1,5 km päästä. Mukavia kävelyreittejä lähtee liki pihastaPyhäjoen rannalle. Oulaisissa kuntoutujat kiittelevät toimipisteessämme vallitsevaa yhteisöllisyyttä ja hyvää henkeä työntekijöiden kesken, mikä välittyy asiakkaille.

Kalajoella toteutamme TULES-kuntoutuksia Hotelli SaniFanilta vuokratuissa tiloissa. Kuntoutujat majoittuvat hotellihuoneissa ja ruokailut on järjestetty hotellin ruokalassa. Hiekkasärkät ovat upea ympäristö kuntoutua. Palveluihin pääset tutustumaan VisitKalajoen sivujen kautta. Kylpylä on kuntoutujien käytössä ilta-aikaan.

Kursseillemme osallistujat kertovat saaneensa kuntoutuksesta paljon enemmän kuin osasivat odottaa. Työntekijöidemme asiantuntijuutta ja palveluasennetta kiitellään kovasti. Ystävällinen ja kuunteleva ilmapiiri luo hyvän pohjan kuntoutumiselle. Tule rakentamaan kanssamme parempaa huomista.

Lisätiedot ja tiedustelut:

sähköposti (etunimi.sukunimi@taukokangas.fi) TAI puhelimitse

Minna Taskila

Kuntoutussuunnittelija Minna Taskila 044 479 4763
Palvelusihteeri Pirjo Rukkinen 044 4794 717

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.