Löytyisikö meiltä juuri sinulle sopivaa Kelan kuntoutusta?

Jos sinulla on neurologinen sairaus tai vamma, joka rajoittaa toimintakykyäsi ja haastaa arjen sujumista, sinulla voi olla mahdollisuus hakeutua meille Taukokangas Kuntoutukseen  harkinnanvaraiseen, moniammatilliseen yksilökuntoutukseen. Meiltä saat ammattitaitoista tukea vaivan / vamman kanssa elämiseen.

Jos sinulla taas on neurologisen vamman tai sairauden vuoksi vaikeuksia selviytyä arjen toimissa sinulla voi olla mahdollisuus hakeutua meille vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus voi olla laitoskuntoutusta tai avokuntoutusta tai molempia. Avokuntoutuksena tarjoamme fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja allasterapiaa.

Kursseilta tukea vaivan / vamman kanssa elämiseen

Jos toimit arjessasi omaishoitajana ja huolehdit ja hoidat aikuista läheistäsi, sinulla on mahdollista hakea omaishoitajien parikurssille.  Kursseille osallistuu myös hoidettava läheinen. Hakemukseen et tarvitse lääkärin lähetettä. Jos taas sairastat sydänsairautta, sinulla voi olla mahdollisuus osallistua sydänkuntoutuskurssille.  Kurssit toteutetaan valtakunnallisesti eli voi osallistua meidän Sydänkursseillemme mistä päin Suomea tahansa. TULES-kurssit ovat kuntoutusta  tuki- ja liikuntaelinongelmaisille. Eli, jos sinulla on esimerkiksi selkäsairaus, ongelmia ja kipuja niskahartiaseudussa tai ylä- tai alaraajoissa uskoisimme sinun hyötyvän  ryhmämuotoisista Tules-kursseista. .

Tuki- ja liikuntaelinongelmaisten eli TULES-kurssit
Tuki- ja liikuntaelinongelmaisten eli TULES-kurssit

TULES-kurssi on Kelan kustantamaa ja ohjaamaa kuntoutusta tuki- ja liikuntaelinoireisille. Jos sinulla on esimerkiksi selkäsairaus, ongelmia ja kipuja niskahartiaseudussa tai ylä- tai alaraajoissa, hyötyisit varmasti TULES-kuntoutuksesta.  Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutujan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden.

Vaativa kuntoutus
Vaativa kuntoutus

Taukokangas Kuntoutus Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja. Toteutamme vaativaa  lääkinnällistä kuntoutusta sekä moniammatillisena laitoskuntoutuksena että avokuntoutuksena (  fysioterapia, toimintaterapia  ja allasterapiassa).

 

 

Moniammatillinen yksilökuntoutus
Moniammatillinen yksilökuntoutus

Sinulla voi olla oikeus Kelan järjestämään harkinnanvaraiseen, moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, jos sinulla on neurologinen sairaus ja sen aiheuttamat haasteet laaja-alaisia ja siihen liittyy monia eri ongelmia. Jotta kuntoutumisesti onnistuu tavoitteellisesti voit tarvita kuntoutukseesi yksilöllisempää suunnittelua ja toteutusta kuin muissa kuntoutusmuodoissa.

Omaishoitajien parikurssit
Omaishoitajien parikurssit

Omaishoitajien parikurssit ovat kuntoutuskursseja omaishoitajille, jotka hoitavat heidän aikuista läheistään. Nimensä mukaisesti, parikurssilla myös hoidettava läheisesi on mukana kuntoutuksessa, mutta hänen hoito ja ohjelma on meidän luotettavan ja osaavan henkilökunnan vastuulla. Sinä saat keskittyä omaan kuntoutukseesi.

Sydänkuntoutuskurssit
Sydänkuntoutuskurssit

Nyt pystyt hakeutumaan meille sydänkuntoutukseen Oulaisiin. Ensimmäiset kurssit käynnistyvät syksyllä 2023. Ole nopea ja varmista paikka itsellesi.

Kuntoutuksen  tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa elinympäristössäsi ja yhteiskunnassa. Kuntoutuksessa saat tietoa sydänsairauksista sekä keinoja elämänhallintaan, toipumiseen ja itsehoitoon. Vertaistuki on tärkeä osa ryhmämuotoisen kuntoutuksen antia.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.