Fysioterapia ylläpitää ja parantaa toiminta- ja työkykyäsi sekä liikkumistasi. Fysioterapian avulla autamme asiakkaitamme erilaisten sairauksien ja tapaturmien kuntoutuksessa sekä tuki- ja liikuntaelinoireissa, myös ennaltaehkäisevästi. Laaja-alaisen osaamisen ansiosta fysioterapeuttimme löytävät ratkaisut asiakkaiden eri ikävaiheissa ja elämäntilanteessa kokemiin haasteisiin.

Fysioterapia onnistuu helposti itse maksaen. Fysioterapiaan voit tulla kaikkiin yksiköihimme ilman lääkärin lähetettä. Älä jää odottamaan kipusi tai jumisi kanssa kotiin vaan ota fysioterapian ammattilaiseen yhteyttä ja saat vaivasi selätettyä ennen kuin se pitkittyy.

Lähetekäytännön ja Kela-korvauksen poistuminen

Vuoden 2023 alusta fysioterapian Kela-korvaukset poistuivat käytöstä. Vaikka asia on harmillinen, voidaan se kääntää myös vahvuudeksi: asiakas säästää nyt lääkärikäynnin kulut tulemalla suoraan fysioterapiaan. Lääketieteelliset tutkimukset esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ovat harvoin tarpeen. Mikäli näin kuitenkin on, fysioterapeutti ohjaa asiakkaan lääkärin vastaanotolle. Ethän sis jää kivun / vaivan kanssa liian pitkäksi aikaa yksin? Pitkittyessä vaiva kroonistuu ja pahimmillaan aiheuttaa muitakin haasteita.  

Vuoden 2024 alusta alkaen voit hankkia kotiin itselle tai läheisellesi fysio- tai toimintaterapiaa ja saada hankinnasta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on ensi vuonna 3 500 euroa ja työn osuudesta voidaan vähentää 60 prosenttia. Me pystymme hakemaan kotitalousvähennyksen puolestasi, et joudu itse paperitöihin.

Omainen voi ostaa kotiin toteutettua fysioterapiaa esimerkiksi omille vanhemmilleen ja vähentää kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan. Kotitalousvähennykseen oikeuttaa myös työ, joka on tehty verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Kriteerinä on, että työ eli fysioterapia toteutetaan sinun tai sinuun edellä mainitulla tavalla läheisessä suhteessa olevan henkilön kotona.

– Henkilö voi siis hankkia esimerkiksi pienituloiselle läheiselleen kotona toteutuvia fysioterapiapalveluita ja saada näistä kotitalousvähennyksen itselleen, Korpi selventää.( https://www.suomenfysioterapeutit.fi/ajankohtaista/fysioterapian-kotitalousvahennys-on-hyvaksytty/)

Fysioterapiasta voi tietyin edellytyksin saada kotitalousvähennyksen myös silloin, kun asiakas asuu palvelutalossa ja hankkii sinne itse fysioterapiaa. Tällöin fysioterapia tulee toteuttaa henkilön omassa huoneessa tai solussa ja ja muiden tuen saamisen edellytysten tulee täyttyä.

Palvelusihteeri Anna Kaisa Vierimaa 044 479 4707

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.