Harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus  

Sinulla voi olla oikeus Kelan järjestämään harkinnanvaraiseen, moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, jos sinulla on neurologinen sairaus ja sen aiheuttamat haasteet laaja-alaisia ja siihen liittyy monia eri ongelmia. Jotta kuntoutumisesi onnistuu tavoitteellisesti, voit tarvita kuntoutukseesi yksilöllisempää suunnittelua ja toteutusta kuin muissa kuntoutusmuodoissa.

Kuntoutuksen tavoitteet

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen tavoitteena on ylläpitää ja parantaa arjen, työn ja opiskelun sujuvuutta sairaudesta huolimatta. Kuntoutuksessa tuemme ja autamme sinua löytämään voimavaroja ja valmiuksia toimimaan aktiivisesti omassa arjessasi. Saat tietoa ja rohkeutta elää aktiivista ja sinun näköistäsi elämää. Kuntoutus sisältää sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista ohjelmaa.

Kuntoutuksessa saat moniammatillista tukea asiantuntijoiltamme ja kohtaat mahdollisesti samantapaisessa elämäntilanteessa olevia kuntoutujia. Asetat yhdessä asiantuntijan ja työryhmän tuella yksilölliset tavoitteesi, joiden saavuttamisen eteen teemme yhdessä töitä. Saat henkilökohtaisen harjoitusohjelman sekä ohjeet sen toteuttamiseen omassa elinympäristössäsi. Päätösjaksolla arvioimme yhdessä, kuinka olet saavuttanut tavoitteesi ja laadimme myös jatkosuunnitelman.

Kuntoutuksen toteutus

Harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus kestää enintään 15 arkipäivää riippuen yksilöllisestä kuntoutustarpeestasi. Kuntoutuspäivät jaksotetaan niin, että niistä kuntoutustarpeesi saadaan vastattua. Voit yöpyä meillä tai vaihtoehtoisesti kulkea kotoa käsin. Olemme sinuun yhteydessä ennen kuntoutuksen alkua sekä kuntoutuksen päättymisvaiheessa. Kuntoutuksen aikana teemme tarvittaessa yhteistyötä kotipaikkakuntasi verkostojen kanssa.

Kuntoutuksestasi vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi, sosionomi sekä toimintaterapeutti. Työryhmän kokoonpano ja erityistyöntekijöiden osallistuminen vaihtelee tarpeittesi mukaisesti. Jos kuntoutumisesi vaatii, läheisesi voi osallistuu kuntoutukseen enintään viiden päivän ajan.

Lue lisää Kelan sivuilta

Moniammatilliseen yksilökuntoutukseen hakeminen

  1. Kuntoutuksen hakemista varten tarvitset lääkäriltä lääkärinlausunto B:n, jossa sinulle suositellaan kuntoutusta.
  2. Täytä harkinnanvaraisen kuntoutuksen hakemus (KU 132), merkitse palveluntuottajaksi Taukokangas Kuntoutus.  
  3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan.
  4. Päätös kuntoutuksesta saapuu sinulle postitse, minkä jälkeen olemme sinuun yhteydessä.  

Lisätietoja kuntoutuksen hakemisesta saat osoitteesta www.kela.fi/kuntoutuskurssit.

Kuntoutus on maksutonta ja sille voi hakea ympäri vuoden.

Lisätiedot ja tiedustelut

Palvelupäällikkö Henna Somppi
p. 044 479 4718, 

henna.somppi@taukokangas.fi

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.