Sydänkuntoutuskurssit

Taukokankaalle Kelan sydänkuntoutuskurssille Oulaisiin!

Toteutus 5+5+5 vrk 9kk sisällä. Kuntoutujalle maksuton.

Sydänsairauksia sairastavien kuntoutuskurssien tavoitteena on edistää Sinun työ-ja toimintakykyäsi, antaa tukea elämäntilanteeseesi sekä tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymisen tueksi. Sydänkuntoutuskurssilta saat tukea elämäntilanteesi hallintaan sekä keinoja sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien ratkaisemiseen.

Kurssille osallistuminen edellytyksenä on, että olet motivoitunut ryhmässä toteutettavaan kuntoutukseen.

Kenelle sydänkuntoutus on tarkoitettu?

Sydänkuntoutuskurssille voit hakeutua, jos

  • sairastat sepelvaltimotautia ja lisäksi sinulle on tehty tai sinulla on jokin seuraavista:
    • useita sepelvaltimotaudin  riskitekijöitä
    • toimintakykyä rajoittava angina pectoris -oire
    • ohitusleikkaus tai pallolaajennus
  • sinulle on tehty läppäleikkaus
  • sinulla on sydämen vajaatoiminta, kardiomyopatia, sydänsarkoidoosi tai synnynnäinen tai harvinainen sydänsairaus

Voit hakea sydänkuntoutuskurssille, kun sairautesi ensivaiheen hoitojakso on päättynyt ja tilanteesi on vakiintunut siinä määrin, että pystyt osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen. Lisäksi sinulla tulee olla riittävästi itsenäistä toimintakykyä, että kykenet toimimaan kurssilla ilman jatkuvaa avustamista. Yli 68-vuotiaat voivat hakea sydänkuntoutuskurssille, jos heillä on haasteita omahoidon ylläpitämisessä tai sairauden säännöllisessä seurannassa.

On suositeltavaa, että sydämesi tilanne on tutkittu viimeisen 6 kuukauden aikana ja terveydentilasi on todettu soveltuvan kuntoutukseen osallistumiseen.

Mikä on sydänkuntoutuksen tavoite?

Kuntoutuksen tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi sekä arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa elinympäristössäsi ja yhteiskunnassa. Kuntoutuksessa saat tietoa sydänsairauksista sekä keinoja elämänhallintaan, toipumiseen ja itsehoitoon. Tapaat kuntoutuksessa muita samankaltaisten haasteiden kanssa kamppailevia. Vertaistuki onkin tärkeä osa ryhmämuotoisen kuntoutuksen antia.

Toteutus

Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena huomioiden jokaisen osallistujan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite. Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa. Kuntoutus järjestetään Taukokankaan Oulaisten toimipisteessä.

Kurssi kestää 15 vuorokautta, ja se toteutetaan 3 jaksossa. Aikuinen läheinen voi osallistua kuntoutukseen kanssasi 2 vuorokauden ajan. Kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat kardiologi tai sydänsairauksiin perehtynyt sisätautien erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi, ravitsemusterapeutti. Lisäksi kuntoutuksessa on mukana muuta ammattihenkilöstöä yksilöllisen tarpeesi mukaan.

Hakeutuminen

  1. Näet alustavat kurssiajankohdat ja tiedot vapaista paikoista palveluntuottajakohtaisesti kuntoutuskurssihausta.
  2. Kurssille haetaan Kelan kautta
  3. Täytä Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen hakemuslomake KU132 .  Merkitse lomakkeelle palveluntuottajaksi Taukokangas Kuntoutus.
  4. Pyydä lääkäriltä B-lausunto ja liitä se hakemukseen.
  5. Toimita hakemus liitteineen Kelaan.
  6. Taukokangas ottaa sinuun yhteyttä, jos saat myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelalta.
  7. Kuntoutuja voi hakea Kelalta kuntoutusrahaa ja matkakorvauksia. Katso lisätiedot www.kela.fi

Löydät tarkemmat tiedot meillä toteutettavista sydänkursseista Kelan sydänkuntoutuskurssien palveluntuottajahausta Taukokangas Kuntoutuksen kohdalta.   

Lisätiedot ja tiedustelut:

Henna Somppi

Kuntoutuksen palvelupäällikkö

044 4794 718 tai sähköpostilla (etunimi.sukunimi@taukokangas.fi)

Pirjo Rukkinen

kurssisihteeri

044 4794 717

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimesi*
Suostumus*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.