Niin mikä KIILA-yksilökuntoutus? Olet ehkä törmännyt aiemmin sanoihin TYK ja ASLAK. Nyt olet voinut kuulla KIILA-kurssista, KIILA-yksilöpalvelulinjasta, Kiila-kurssipalvelusta, KIILA-kuntoutuksesta, yksilöllisestä KIILA-kuntoutuksesta, ammatillisesta kuntoutuksesta… Kamala termiviidakko, eikö ? Kyseessä on Kelan kaksi eri kuntoutusmuotoa, joiden tavoitteena auttaa kuntoutuja jaksamaan paremmin työssä ja pysymään työelämässä mahdollisimman kauan. Kahdella eri KIILA-kuntoutusmuodolla turvataan, että kaikkien olisi mahdollista hakeutua KIILA-kuntoutukseen ja huolehtia työssäjaksamisestaan. Kerron sinulle tarkemmin KIILA-yksilökuntoutuksesta.

KIILA-yksilökuntoutus

Me Taukokankaalla puhumme yksilökiilasta ja ryhmäkiilasta. Isoin ero näiden kahden kuntoutusmuodon välillä on, että yksilökiilaan pystyt hakeutumaan koska vain ja ryhmä koostuu 3-6:sta eri alojen kuntoutujista. Ryhmäkiilat tulee työnantajan, järjestön tai työterveyshuollon hakea ensin palveluntuottajan kanssa Kelalta, minkä jälkeen esim. kyseisen työnantajan työntekijät pääsevät hakeutumaan kurssille.

KIILA-yksilökuntoutus toteutuu Hiekkasärkillä, majoitut SANTA’s hotellilla. Me palveluntuottajana kokoamme  Sinulle sopivan ryhmän ja olemme sinuun yhteydessä. Vuoden 2024 alusta alkaen ryhmässä on mukana 3-6 kuntoutujaa. He voivat olla eri ammattiryhmistä. Olemme palveluntuottajana todenneet tämän erittäin hyväksi ja toimivaksi kuntoutuskonseptiksi, jossa erilaisista näkökulmista ja kokemuksista hyötyvät kaikki. KIILA-yksilökuntoutuksessa ryhmävuorokausia on 10 vrk kahdessa viiden päivän jaksossa. Ennen ensimmäistä ryhmäjaksoa tapaat omaohjaajasi, osallistut avopäivään Hiekkasärkillä ja asiantuntijamme tutustuu työpaikkaasi sekä esimieheesi. Ryhmäjaksojen välissä sekä jälkeen sinulla on 1-5 valmennuskäyntiä etäyhteydellä. Kuntoutus päättyy päätöstapaamiseen, johon myös työterveyshuolto ja esimiehesi osallistuu. Tämän jälkeen olemme vielä Taukokangas Kuntoutuksesta yhteydessä sinuun.

KIILA-yksilökuntoutus on sinulle maksutonta. Sinun on mahdollista hakea kuntoutuspäivärahaa ja matkakorvauksia Kelalta.

Hakeudu kelaan työterveyshuollon tai perusterveydenhuollon kautta. Tarvitsen lääkärin B-lausunnon. Täytä Kelan hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta KU 101 (pdf) huolellisesti. Valitse palveluntuottajaksi Taukokangas Kuntoutus Oy. Perustele kuntoutuksen tarpeesi. Lisäksi tarvitset Kiila-kuntoutuksen ammatillinen selvityslomakkeen KU 200 (pdf), jonka täytät esimiehesi kanssa.

Tutustu paremmin KIILA- yksilökuntoutukseen. Linkistä näet myös tulevien KIILA-yksilökuntoutuksien ryhmäjaksojen ajankohdat sekä tarkemmat ohjeet hakeutumisesta. Kelan sivuille pääset tästä.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@taukokangas.fi

Työfysioterapeutti Soile Partanen 044 4794 7852
Palvelusihteeri Anne Keskinen 044 479 4706