Sydänkuntoutuskurssit ja lyhytaikais- eli intervallijaksot uutena

Olemme käynnistäneet Kelan sydänkuntoutuskurssit ja lyhytaikaishoidon eli ns. intervallihoidon Oulaisten toimipisteessä. KIILA-kuntoutus jatkuu Kalajoella ja TULES-kurssit säilyvät Kalajoella ja palaavat myös Oulaisiin.

Kelan sydänkuntoutuskurssit

Sydänkuntoutus on Kelan järjestämää ja osallistujille maksutonta. Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh:ssa täysihoidolla.
Kelasta voit saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä
korvauksia matkakuluista.

Sydänkuntoutus on tarkoitettu Sinulle, joka

  • sairastat sepelvaltimotautia ja lisäksi
    • sinulla on useita sepelvaltimotaudin riskitekijöitä
    • sinulle on tehty ohitusleikkaus
    • sinulle on tehty pallolaajennus
  • sinulla on sydämen vajaatoiminta, kardiomyopatia, sydänsarkoidoosi
  • tai jokin harvinainen tai synnynnäinen sydänsairaus

Tutustu tarkemmin kurssin sisältöön ja hakeutumiseen kurssille tästä.

Lyhytaikaisjaksot

Tarvitko sinä tai läheisesti intervallijaksoa? Se on mahdollista meillä Taukokankaalla sekä Kuntoutuksen osastolla Kotilassa että Hoivan ja asumisen puolella, kumpi ympäristö asiakasta miellyttääkään.

Esimerkiksi Kotilassa saat seuraa muista kuntoutusasiakkaistamme ja osallistut toimintaamme. Viime viikolla lyhytjaksolaiset ulkoilleet, käyneet kodalla makkaranpaistossa ja testanneet parafiinihoitoa käsille. Palvelu on kuulemma ollut parempaa kuin kotona.

Tutustu Hoivan ja asumisen lyhytaikaisjaksoihin tästä.

Lyhytaikaisjaksot ovat keino pitää huolta omaishoitajan jaksamisesta. Samalla intervallijaksolle tulija pääsee viihtyisään ja vireään ympäristöön virkistymään. Jokaisen asiakkaamme tarpeet ja toiveet huomioidaan yksilöllisesti.

KIILA- ja TULES-kuntoutukset jatkuvat Taukokankaalla

Jatkamme Kelan palveluntuottajana sekä yksilö- että ryhmämuotoisten KIILA- ja TULES-kuntoutuksissa jälleen seuraavaan tarjouskilpailuun saakka. KIILA-kuntoutusta tulemme tarjoamaan Kalajoella Hiekkasärkillä ja TULES-kuntoutuksia sekä Hiekkasärkillä että Oulaisissa. Tästä olemme hyvin onnellisia. KIILA- ja TULES-kuntoutusten tuottamisen ja järjestämisen koemme erittäin motivoivaksi ja palkitsevaksi. Te näille kursseille osallistuneet asiakkaat olette olleet mitä parhaimpia! On ollut hienoa seurata kuntoutumisprosesseja itse kunkin osalla. Isompia ja pienempiä tarinoita, jokaisen yksilöllisistä lähtökohdista.

Palveluntuottaja toteuttaa Kelan kuntoutukset aina heidän antamien ohjeiden ja raamien mukaisesti. Vuoden 2024 alusta voimaan astuvissa palvelunkuvauksissa kaikkiin kuntoutusmuotoihin tuli joitakin muutoksia. Eniten muuttui TULES-kuntoutusten rakenne, jossa ryhmämuotoisuus vahvistui asiakasnäkökulmasta tarkasteltuna. Ryhmämuotoiset KIILA-kursseissa täytyy edelleen työnantajan, järjestön tai esim. työterveyshuollon olla hakijana omille työntekijöilleen tai asiakkailleen. KIILA-yksilöpalveluun on jatkuva haku. Meille pääset, kun palveluntuottajaksi merkitset Taukokangas Kuntoutus Oy. Kuntoutuksen toteutus on ryhmämuotoinen vaikka nimi on KIILA-yksilöpalvelu.

Tutustu linkeistä tarkemmin mitä tarkoittaa KIILA-kurssipalvelu ja KIILA-yksilöpalvelu tai mitä taas työnantajan / hakijatahon tulisi tietää KIILAsta.

Vai olisiko juuri Tules-kurssi sinulle sopiva? Tules-kurssien ajankohdat ensivuonna tulevat piakoin näkyville Kelan kuntoutuskurssihakuun.

Ole yhteydessä ja kysy lisää !

Sähköpostitse etunimi.sukunimi@taukokangas.fi

TAI

Kuntoutuksen palvelupäällikkö Somppi Henna 044 4794 718